How to setup and test

Moderator: flatmax

philbigdog
Posts: 1
Joined: Mon Apr 23, 2018 7:22 am

Re: How to setup and test

Post by philbigdog » Mon Apr 23, 2018 7:35 am

Hi,firstly very happy to say I got the board working, and it provides great sound :D
However there were a couple of issues getting going:
I was seeing this initially:

Code: Select all

audioinjector-stereo soc:sound: snd_soc_register_card failed (-517)
..with no success message.

To get it working I had to do:
1. I am using an RPi 3 - I was seeing low voltage warnings on boot-up - clearly not ideal. There are apparently newer 2.5A power supplies for the Pi 3, but I cheated and plugged it into a PC USB power slot, which sorted out this issue.
2. I had to re-seat the board on the Pi 3 - I can't explain why this was necessary as it looks exactly the same, however please give it a try if you have issues such as the above.

Certainly worth persisting!

PS the supplied scripted setup it excellent, thanks @flatmax

Chestnut4862
Posts: 3
Joined: Tue Apr 24, 2018 9:54 pm

Re: How to setup and test

Post by Chestnut4862 » Tue May 01, 2018 6:11 pm

I'm having issues with pure data, every time I try to use the breakout I/O (stereo jacks) it always writes random errors and no audio is outputted.
Attempt 1:

Code: Select all

output snd_pcm_delay failed: Unknown error 1044
astate 3
output snd_pcm_delay failed: Unknown error 470
astate 3
Attempt 2:

Code: Select all

output snd_pcm_delay failed: Unknown error 1550
astate 3
output snd_pcm_delay failed: Unknown error 1018
astate 3
output snd_pcm_delay failed: Unknown error 482
astate 3
Attempt 3:

Code: Select all

output snd_pcm_delay failed: Unknown error 400
astate 3
Every time the error code changes and I have searched everywhere to try and find a solution.
Please help as this is for a university dissertation that is due in a couple of weeks

flatmax
Posts: 602
Joined: Sat Jul 23, 2016 11:39 pm

Re: How to setup and test

Post by flatmax » Tue May 08, 2018 7:54 pm

philbigdog wrote:
Mon Apr 23, 2018 7:35 am
Hi,firstly very happy to say I got the board working, and it provides great sound :D
However there were a couple of issues getting going:
I was seeing this initially:

Code: Select all

audioinjector-stereo soc:sound: snd_soc_register_card failed (-517)
..with no success message.

To get it working I had to do:
1. I am using an RPi 3 - I was seeing low voltage warnings on boot-up - clearly not ideal. There are apparently newer 2.5A power supplies for the Pi 3, but I cheated and plugged it into a PC USB power slot, which sorted out this issue.
2. I had to re-seat the board on the Pi 3 - I can't explain why this was necessary as it looks exactly the same, however please give it a try if you have issues such as the above.

Certainly worth persisting!

PS the supplied scripted setup it excellent, thanks @flatmax
Glad you got it working !
Thanks for the feedback.

Matt
Checkout the next kickstarter campaign - the Ultra 2 : https://kck.st/2xwM3DL
Please review the Zero sound card on Amazon USA : https://www.amazon.com/dp/B075V1VNDD
---
Check out our new forum on github : https://github.com/Audio-Injector

flatmax
Posts: 602
Joined: Sat Jul 23, 2016 11:39 pm

Re: How to setup and test

Post by flatmax » Tue May 08, 2018 7:55 pm

Chestnut4862 wrote:
Tue May 01, 2018 6:11 pm
I'm having issues with pure data, every time I try to use the breakout I/O (stereo jacks) it always writes random errors and no audio is outputted.
Attempt 1:

Code: Select all

output snd_pcm_delay failed: Unknown error 1044
astate 3
output snd_pcm_delay failed: Unknown error 470
astate 3
Attempt 2:

Code: Select all

output snd_pcm_delay failed: Unknown error 1550
astate 3
output snd_pcm_delay failed: Unknown error 1018
astate 3
output snd_pcm_delay failed: Unknown error 482
astate 3
Attempt 3:

Code: Select all

output snd_pcm_delay failed: Unknown error 400
astate 3
Every time the error code changes and I have searched everywhere to try and find a solution.
Please help as this is for a university dissertation that is due in a couple of weeks
What happens when you don't use the breakout ?
Checkout the next kickstarter campaign - the Ultra 2 : https://kck.st/2xwM3DL
Please review the Zero sound card on Amazon USA : https://www.amazon.com/dp/B075V1VNDD
---
Check out our new forum on github : https://github.com/Audio-Injector

sbailey
Posts: 2
Joined: Sun Jun 24, 2018 5:11 pm

Re: How to setup and test

Post by sbailey » Sat Jun 30, 2018 12:44 pm

I am having trouble getting this to work. I tried to download the .tar.gz file, but it downloaded file.php instead. I downloaded the file on my windows machine and then emailed it to my raspberry pi, but then I couldn't extract the file. please help

sbailey
Posts: 2
Joined: Sun Jun 24, 2018 5:11 pm

Re: How to setup and test

Post by sbailey » Sat Jun 30, 2018 11:57 pm

Hello,
I just got my audio card and I am having trouble setting it up. I tried to down load the .deb file from this post but it only down loads something called file.php. I downloaded the file on my window computer and extracted it. I sent the .deb file to my gmail and downloaded it to my raspberry pi. When I try run it, I get an error saying its not in the right format. I am stuck and don't know what to do. Any help would be appreciated.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests