Balanced Inputs noisey and hipass filtered

Moderator: flatmax

Post Reply
nachtaktiv
Posts: 2
Joined: Fri Nov 03, 2017 11:44 pm

Balanced Inputs noisey and hipass filtered

Post by nachtaktiv » Fri Feb 09, 2018 9:29 pm

hi!

my balanced octo soundcard used to work but suddenly the inputs are not working properly anymore. now there is a constant noisefloor and the sound seems hipass filtered.

is this a common problem? i tried with the unbalanced jack inputs, there is just the noise (normal? that was also before) but no hipass.

so i think it's a hardware problem, how can i or who can fix that? is there a warranty?

thanks,
lukas

flatmax
Posts: 603
Joined: Sat Jul 23, 2016 11:39 pm

Re: Balanced Inputs noisey and hipass filtered

Post by flatmax » Sat Feb 24, 2018 1:37 pm

Hi Lukas,

We aren't manufacturing the balanced powered breakouts any more.

Have you checked that you are powering them up ? You can try to remove the preamp board and plug outs/ins directly to the octo - they will be powered by the 5v supply from the octo sound card board.

Matt
Checkout the next kickstarter campaign - the Ultra 2 : https://kck.st/2xwM3DL
Please review the Zero sound card on Amazon USA : https://www.amazon.com/dp/B075V1VNDD
---
Check out our new forum on github : https://github.com/Audio-Injector

electrogeek
Posts: 2
Joined: Sun May 27, 2018 3:07 pm

Re: Balanced Inputs noisey and hipass filtered

Post by electrogeek » Wed May 30, 2018 10:52 pm

Hi Lukas,

On my boards, value of capacitor C(49, 50, ...) are 1nF. Fc = 7KhZ
Correct value is 1uF (github kicad schematic file)

A new topic about this specific problem
http://forum.audioinjector.net/viewtopic.php?f=9&t=5136

Johan.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest